رئیس کمیته ملی المپیک: آمادگی حل مشکل هندبال را داشتم،
اما تیم را با همان نفرات اعزام کردند
هاشمی: هندبال به خودش باخت
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: فدراسیون فوتبال ما نباید تابع باشگاهها باشد و باید به گونهای باشد که ما از تمامی ظرفیتهای خود استفاده کنیم.
خبرگزاری فارس: هاشمی: فدراسیون فوتبال نباید تابع باشگاهها باشد/ روی مدال فوتبال حساب باز نکرده بودیم
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، کیومرث هاشمی در خصوص نتایج کاروان ایران در بازیهای آسیایی اینچئون اظهار داشت: با توجه به موفقیتهایی که در بازیهای آسیایی اینچئون داشتیم امیدوارم بتوانیم در کسب سهمیه المپیک ریو نیز موفق ظاهر شویم.
وی در مورد تدارکات کاروان ایران تصریح کرد: ما در کمیته ملی المپیک با تاخیر 15 ماه حاضر شدیم. وزیر ورزش نیز آخرین عضو کابینه بود که رای اعتماد گرفت. تمام اینها دغدغهها و نگرانیها را تشدید کرده بود. 7 مورد در نظر داشتیم که اولین گام این بود که مردم از تنش و مصاحبه علیه یکدیگر خسته شده بودند. ذات ورزش حاشیه دارد اگر مقام مسئول هم به آن دامن بزند تشدید خواهد شد. موضوع دوم بر این بود که تمرکز داشته باشیم بر رشتههایی که مدال آور بودند. این اولین تجربه بود که پس از انقلاب اجرایی شد. در مرحله اول 18 رشته را معرفی کردیم که در کنار آن به فاصله 2 ماه بعد از آن 4 رشته حمایتی را با حداقل نفرات اعزام کردیم که از آنها انتظار مدالآوری نداشتیم.
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد اینکه آیا از نتایج کاروان ایران راضی است تصریح کرد: در برخی رشتهها خلاف نگاه ما صورت گرفت. در جودو نظر بر این بود که 2 نفر بیشتر اعزام نکنیم اما آنها قصد داشتند تا 6 نفر را هم بفرستند. در وهله سوم این بود که نگاههای وزارت با فدراسیونها یک راستا شد. موضوع بعدی باور داشتن رسانههاست. رسانه ملی کمک زیادی در این موفقیت داشت. مسئله بعدی این بود که ما خودمان را در کنار فدراسیونها میدیدیم. بحث بعدی ایجاد انگیزه برای بازیکنان بود و همچنین حمایتهای دولت وجود داشت. این دولت در 6 ماه اول اختصاص بودجه را تامین کرد که این برای اولین بار پس از انقلاب بود.
هاشمی در خصوص عملکرد بانوان و کسب 16 مدال از 58 ورزشکار اعزامی تصریح کرد: 2 ویژگی مهم این رقابت داشت. در دوره گذشته در 7 رشته ورزشی مدال طلا داشتیم اما در این دوره 11 رشته توانستند مدال طلا کسب کنند. در 4 رشته تیراندازی، تیراندازی با کمان، والیبال و دوچرخهسواری توانستند مدال طلا کسب کنند. مسئله بعدی حضور بانوان بود که نسبت به تعداد نفرات 30 ورزشکار کمتر بودند اما در تعداد رشته تفاوتی نداشت. علت اینکه با دوره گذشته مقایسه میکنیم این است که در گوانگجو بهترین نتیجه را کسب کرده بودیم.
وی در مورد عملکرد رشتههای تیمی خاطرنشان کرد: درست است که رشته های تیمی یک مدال دارد اما ارزش و جایگاه ویژهای دارد. در رشته والیبال توقع داشتیم که طلا کسب شود. در بسکتبال امید به مدال طلا داشتیم و واقعیت همین است. فضای سنگینی بود و کرهجنوبی از شرایط میزبانی استفاده کرد. فدراسیون بسکتبال زحمت زیادی کشیده و حقش کسب مدال طلا بود و جای طلای بازیهای آسیایی در ویترین افتخارات آنها خالی بود. در بحث کبدی بانوان توقع مدال نقره را داشتیم و در بخش مردان هم میدانستیم که تیم هند با تجربه است که نتیجه را واگذار کردیم.هاشمی افزود: در هندبال معتقدم که به خودش باخت. مشکلات درون خانواده خود هندبال گریبانگیرش شد. اختلافات از یک سال گذشته استمرار پیدا کرد و نتوانستند این موضوع را جمع کنند. پیش از اعزام گفتم که این آمادگی را دارم چند بازیکن موثر برگردند اما گفتند که با همین ترکیب اعزام شوند. میدانستیم اگر تیم با این نفرات اعزام شود نتیجهای نمیگیرد.
وی در مورد فوتبال اظهار داشت: نگاه ملی در فوتبال ما حاکم نیست، اگر حاکم باشد ظرفیت فوتبال ما بالاست. نگاه ملی یعنی اینکه فدراسیون ما نباید تابع سیاستهای باشگاهها باشد هر چند که باید احترام باشد اما وقتی منافع ملی مطرح می شود باید از تمام ظرفیت استفاده شود. باشگاه ها 2 بازیکن بیشتر ندادند و این مسئله نمیتواند استفاده از تمام ظرفیت باشد.
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد اینکه در خصوص عملکرد تیم ملی امید اظهار داشت: دیروز با کفاشیان تلفنی صحبت می کردم. گفتم که نسبت به تیم امید نگرانم. به هیچ وجه با این شرایط نمی توانیم مسائل را برآورده کنیم. باید تجدید نظر صورت بگیرد.
وی در مورد اینکه آیا نگاهش نسبت به فوتبال در مقایسه با سایر رشتهها متفاوت است گفت: این نگاه را نسبت به همه رشته ها داریم. اگر نیاز باشد که مشورت کنیم این کار را می کنیم مثل هندبال که این کار را کردیم. باید بپذیریم که فوتبال شرایط خاص خود را دارد. تمام کشورهای حاضر از مربیان داخلی خود استفاده میکردند علت هم این است که مربی داخلی نسبت به بازیکنان شناخت دارد. وینگادا در اینجا بازیکنان را میشناخت و طبیعتا نمی توانست این شناخت را داشته باشد و کار کند. ما پیش از شروع مسابقات هم امید به سکو رفتن فوتبال نداشتیم و اصلا روی مدال فوتبال حساب باز نکرده بودیم.
هاشمی در مورد اینکه نسبت به ادامه فعالیت وینگادا نظرش چیست تصریح کرد: باید بحث بگذاریم و نقطه نظرات خود را بگوییم.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص عملکرد رشتههای رزمی یادآور شد: جودو برنامههای خود را شروع کرده است و باید توجه را به سمت استانها معطوف کنند. برنامههایشان ایراد داشته و از لحاظ فنی با آسیا و جهان فاصله گرفتهایم. در رشتههای رزمی عملکرد خوبی داشتهایم. بوکس را هم در رشتههای رزمی آوردهایم. این رشته هم ظرفیتهای خوبی دارد.
هاشمی در خصوص کرسیهای بینالمللی ایران تاکید کرد: حدود 200 کرسی بینالمللی داریم که شاید تاثیر گذار آنها به تعداد انگشتان دست هم نرسد. در حاشیه این مسابقات با شیخ احمد و باخ جلساتی داشتیم که برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب توانستیم اجلاس هیأت اجرایی شورای آسیا را به میزبانی تهران بگیریم. باخ هم اعلام کرد که نحوه ورود به انتخابات IOC تغییراتی خواهیم داشت.
رئیس کمیته ملی المپیک یادآور شد: چند رشته داشتیم که کار آنها سخت بود. رشتههایی مثل کشتی، تیراندازی با کمان، بسکتبال و والیبال که با بازی های جهانی هم زمان شده بود. از همه افراد تشکر میکنم.